1. Brain-machine interface: Elon Musk håber at starte kliniske forsøg på mennesker i år
Elon Musk er en mand med mange jern i ilden.
Et af hans måske mindre kendte projekter er firmaet Neuralink, der udvikler et såkaldt brain-machine-interface, som lidt firkantet sagt er en computer der er forbundet til hjernen.
I en livestram, der fandt sted fredag, viste Musk et opdateret stykke hardware, som ifølge iværksætteren nu kan implanteres i hjernen på under en time og uden fuld narkose.
Hjernecomputeren er dog stadig på et meget tidligt stadie, selvom Musk håber at kunne starte kliniske test på mennesker allerede i år.
Formålet med Neuralink er med Elons egne ord at “sammenflette hjernen med AI”.
Lidt mere konkret håber Elon Musk, at Neuralinks device kan hjælpe med at løse forskellige neurologiske problemer, såsom hukommelsestab eller afhængighed. Han påstår også, det vil kunne bruges til at overvåge en brugers helbred og advare, hvis personen er ved at få et hjerteanfald.
I demonstrationen var det dog en gris ved navn Gertrude, der var hovedpersonen (eller måske hovedgrisen).
Hvis du vil se, hvordan computeren registrerer alle berøringer på grisens tryne, så tjek videoen nedenfor, hvor Musk selv kommenterer, hvad der sker.
Elon Musk er dog ærlig nok til at sige, at en af de væsentligste grunde til, at han demonstrerer Neuralink netop nu (han lavede en lignende demo for et års tid siden), er i håbet om at tiltrække kompetente ingeniører og dataloger til at videreudvikle produktet.
Firmaet har omkring 100 ansatte, men en ambition om på sigt at blive op mod 10.000.
2. Farvel til Fortnite
Ganske som forventet har Apple lukket den af Epic Games udviklerkonti, som Epic benytter til at sælge sine egne spil fra — heriblandt megapopulære Fortnite.
Det betyder, at man ikke længere kan downloade Fortnite fra Apples App Store, og du kan heller ikke hente spillet igen, hvis du tidligere har haft det installeret.
Selvom man altså stadig godt kan spille Fortnite på en iPhone eller iPad, kan man ikke længere foretage køb inde i spillet, og der kommer ikke flere opdateringer.
Det betyder også, at den nye Fortnite sæson 4 ikke er tilgængelig på Apple-devices.
3. Kina kan blokere TikTok-salg
Siden Donald Trump tidligere på måneden pålagde det kinesiske firma ByteDance at sælge den amerikanske gren af TikTok, er tingene bestemt ikke gået stille for sig.
Fra kinesisk side har der dog været bemærkelsesværdigt tyst, på trods af at landets mest succesfulde eksport-app er ved at blive politisk kastreret i USA.
Men nu rører Beijing endelig på sig.
I fredags har den kinesiske regering pludselig opdateret sine eksportregler, som betyder, at kinesiske firmaer skal have en særlig licens, hvis de sælger “teknologi baseret på dataanalyse indenfor personaliserede informations-anbefalingstjenester”. En formulering der passer som fod i hose på TikTok.
Med andre ord har den kinesiske regering altså i sidste øjeblik placeret sig, som den der endegyldigt kan tillade eller sætte en stopper for salget af TikToks amerikanske aktiviteter.
Det er endnu uklart, om de kinesiske myndigheder i virkeligheden ønsker at blokere for salget, eller om de med den nye lovgivning i hånden ønsker at påvirke prisen eller på anden måde kræve særlige klausuler i forbindelse med et salg. Det siger Scott Kennedy, som er seniorrådgiver hos Center for Strategic and International Studies til New York Times.
Noget kunne dog tyde på, at kineserne mener det alvorligt.
Ifølge Wall Street Journal har en kinesisk embedsmand udtalt til det statsejede medie Xinhua News Agency, at TikToks moderselskab ByteDance "seriøst og varsomt" skal overveje at standse forhandlingerne om et salg af TikTok.
New York Times har forsøgt at få en kommentar til nyheden fra en lang række af de involverede parter, men uden held.
ByteDance ønskede ikke at kommentere de nye regler, og det gjorde Oracle og Microsoft (de to mulige købere) heller ikke. Hverken Det Hvide Hus eller det amerikanske handelsministerium er vendt tilbage på mediets henvendelser.
4. Microsoft Surface Duo: Første “review”
Microsofts første Android-telefon, Surface Duo, er som tidligere nævnt klar til levering i USA d. 10 september.
Den to-skærmede telefon er derfor sendt ud til de første amerikanske anmeldere, som dog er pålagt en ganske særlig embargo. Anmelderne må gerne vise og omtale Duo-telefonens ydre, men de må endnu ikke vise eller forklare, hvordan telefonen virker eller ser ud, når den er tændt.
Men så er det godt, at der findes kreative hjerner som The Verge-journalisten Tom Warren.
Warren, som ofte tester Microsofts produkter, bor i England og har derfor ikke modtaget et anmelder-eksemplar.
Men han har tidligere haft lejlighed til at se en prototype af Duo i funktion hos Microsoft, og derfor har han simpelthen lavet to “unboxing og hands-on videoer”, hvor han har tegnet brugerfladen i en papirs-notesbog, som (endnu sjovere) har et Microsoft-logo på fronten.
I videoerne forklarer han, hvordan de to skærme spiller sammen, og hvordan apps og indhold kan vises på hver sin skærm.
Det er et godt grin, og faktisk en rigtig god forklaring af, hvordan telefonen fungerer.
Warrens videoer kan ses i denne tweet-tråd: