1. Googles højttalere bliver dårligere efter tabt retssag til Sonos

Et årelangt juridisk slagsmål mellem højttalerfirmaet Sonos og Google er endelig afsluttet.

Sonos havde sagsøgt Google for uretmæssigt at have brugt teknologier, som Sonos har patent på.

Dommen faldt ud til Sonos fordel, og det får nu konsekvenser for folk, der ejer Googles højttalere.

Google skriver på sin blog, at rettens afgørelse betyder, at man ikke længere kan styre volumen på flere højttalere samtidig, hvis de er puljet i en gruppe.

I stedet skal man ændre højttalernes volumen individuelt.

Ligeså kan man heller ikke længere styre lydstyrken på en højttalergruppe via volumenknappen på ens telefon.

Google skriver også, at de vil “arbejde på at minimere yderligere ændringer”, hvilket tyder på, at der er flere potentielle problemer, der ikke er afklaret endnu.

Overtrædelsen af Sonos' patenter startede i øvrigt i kølvandet på et samarbejde mellem de to firmaer i 2013, der skulle sikre, at Googles musiktjeneste kunne bruges på Sonos.

Kort tid efter fandt Google så på den idé, at de selv ville sælge (smarte) højttalere, som ligeledes kunne grupperes på tværs af rum i hjemmet. Det var altså i den proces, at de “lånte” Sonos teknologi uden tilladelse.

Dommen betyder også, at Google får forbud mod at sælge nye produkter, der overtræder Sonos-patenterne. Google er dog angiveligt allerede klar med ændringer af kommende produkter indenfor Nest Audio, Chromecast og Pixel-serien, hvor de har fjernet de funktioner, der overtræder patenterne.

Mon ikke det blot er et spørgsmål om kort tid, før Google får lavet en aftale for betaling for brugen af Sonos’ teknologi, så sagen kan komme ud af verden.


2. Spotify HiFi udskudt på ubestemt tid

Vi bliver i musikkens verden, hvor Spotify står bag et af det seneste års tids største mysterier.

I februar 2021 præsenterede Spotify deres kommende højkvalitets lydprodukt Spotify HiFi, som skulle lanceres i udvalgte markeder i slutningen af 2021.

Siden da er der dog ingen, der har hørt mere til produktet, og nu har Spotify så droppet at sætte dato på, hvornår tjenesten bliver lanceret — hvis nogensinde.

Spotify-brugere har klaget højlydt på Spotifys officielle community og i et svar til de utilfredse brugere, skriver en talsperson fra Spotify.

“Hej folkens, Vi ved, at HiFi-kvalitetslyd er vigtig for jer. Vi har det på samme måde, og vi glæder os til at kunne levere en Spotify HiFi-oplevelse til Premium-brugere i fremtiden. Men vi har ikke en klar tidshorisont, vi kan dele endnu. Vi vil naturligvis opdatere jer her, når vi kan.”

Opslaget har bestemt ikke fået brugerne til at køle ned, men bliver derimod mødt af temmelig arrige reaktioner fra flere Spotify-brugere.

Som vi skrev i et nyhedsbrev i maj sidste år, så smadrede Apple bunden ud af markedet for musikstreaming i HiFi, da firmaet — få måneder efter Spotify havde fortalt, de villa lancere et HiFi-produkt — gjorde stort set hele deres musikkatalog tilgængeligt i højkvalitetsformatet ‘lossless’… uden at hæve prisen.

Det er altså derfor mildelst talt svært for andre firmaer at sælge høj musikkvalitet som en premium-service, når Apple sælger løsningen til samme pris som et standard-abonnement.


3. 15 år siden iPhone blev præsenteret: Bagmand mener, der vil gå langt over 15 år, før dens afløser er klar

I går var det 15 år siden, at Steve Jobs præsenterede iPhone.

På trods af at Apples telefon er blevet en halvstor teenager, så er det ret bemærkelsesværdigt, at smartphones stadigvæk er de mest personlige devices, vi har.

Techjournaliststandens grand old man, Walt Mossberg, skrev således i går på Twitter:

“Det var en monumental dag i techhistorien. Jeg var der og blev blæst væk. Efter 15 år venter vi stadig på et andet personligt device med lige så stor impact.”

Måske endnu mere interessant, så svarer Tony Fadell, der i sin tid hos Apple blev kendt som “iPod’ens far” og også er noteret som co-creator af iPhone:

“Helt rigtigt @waltmossberg, så meget impact. Vi kommer til at vente meget længere end 15 år på et andet personligt device - det vil være et, vi ikke holder og et vi nærmest ikke ser. Nej det er ikke "metaverset” (uanset hvad helvede det så er) eller de VR / AR / XR briller, der bliver fremvist i øjeblikket …”

Lad os nu se. Selvom jeg tror, de fleste af os kommer til at have en smartphone mange, mange år endnu, så er det trods alt svært at forestille sig, som Fadell nævner, at vi skal vente “meget længere end 15 år” på en arvtager for lommecomputeren.


4. Her er de kryptovalutaer, der er steget mest i 2021

Mediet Entrepreneur har lavet en liste over de 10 kryptovalutaer, der er steget mest i 2021.

De ti valutaers vækst spænder fra massive 3.900 procent til svimlende 45.000 procent. Data er hentet fra coinmarketcap.com.

Det er dog værd lige at være opmærksom på, at flere af højdespringerne stort set ingen værdi havde ved starten af 2021, og at deres samlede markedværdi stadigvæk ikke er ret stor. Omvendt indeholder listen også flere af de mere værdifulde valutaer som Terra, Polygon og Solana, der alle er i top 15 over mest værdifulde kryptovalutaer.

For ikke at rippe Entrepreneurs artikel af en-til-en nøjes vi her med top tre. Så må du altså klikke dig videre, hvis du vil se listen over alle 10, og hvor meget de er steget.

(Husk lige på, at krypto stadigvæk er er en risikofyldt investering med mange tabere.)

Kryptovalutaer med størst vækst i 2021:

  1. Axie Infinity (AXS) steget med 16.200%
  2. The Sandbox (SAND) steget med 16.300%
  3. Gala (GALA) steget med 45.000%
These Were The Ten Best Performing Cryptocurrencies Of 2021
2021 has been a record year for the crypto market, which briefly hit the $3 trillion mark in November. Both Bitcoin and Ether, the top two cryptocurrencies by market value,...

5. Tesla hæver prisen på førerløs software, kunderne ikke kan bruge

For ikke så lang tid var prisen 8.000 dollars. Så blev den sat op til 10.000. Og fra næste uge får prisen endnu et nøk op til 12.000 dollars.

Der er tale om Teslas Full Self Driving software (FSD), og oplysningen stammer naturligvis fra Teslas oficielle kommunikationskanal, også kendt som Elon Musks Twitter-konto.

Udfordringen er blot den, at softwaren som folk køber sig adgang til, endnu ikke kan bruges — og ikke gør bilen fuldt selvkørende.

Softwaren bliver således stadigvæk kun betatestet af et meget lille antal brugere. Deres oplevelser, som ofte bliver delt på YouTube, viser også, at FSD ikke er klar til prime time endnu.

Prishoppet gælder foreløbig kun i USA, og det er der god grund til. Den mest avancerede udgave af softwaren er ganske enkelt endnu ikke tilgængelig for Tesla-ejere i Europa.

Så det er altså et forsøg på, at få amerikanske Tesla-ejere til at købe ind i en fremtid, som Elon Musk i mange år har lovet er liiiige på trapperne.


Nu, når vi er ved elbiler, så skal det lige med, at Volkswagen har sat dato på, hvornår de vil løfte sløret for den produktions-klare udgave af det elektriske folkevognsrugbrød, ID. Buzz.

Den bliver præsenteret den 9 marts.


LINKS TIL LÆSEHESTE

Dagens langlæser: Superinteressant artikel om udfordringerne for web3

My first impressions of web3
Despite considering myself a cryptographer, I have not found myself particularly drawn to “crypto.” I don’t think I’ve ever actually said the words “get off my lawn,” but I’m much more likely to click on Pepperidge Farm Remembers flavored memes about how “crypto” used to mean “cryptography” than ...

Forudsigelse: Metaverse-verdener med strenge regler vil blive de mest succesfulde

Metaverses with top in-house rules will be the most successful ones as people look for where to live their best virtual lives, a crypto boss says
‘You don’t want a metaverse where people are saying racist things, or where people are committing crime,’ CoinFlip’s Ben Weiss told Insider.

Disney tager patent på Virtual World Simulator: Bevægelige 3D-billeder skal (måske i fremtiden) projiceres op på den virkelige verden i deres forlystelsesparker

A glimpse into Disneyland’s future? Disney may one day project 3-D images for individual guests
The Walt Disney Co. has been approved for a patent to project 3-D images on real-world objects in theme parks.

Møgbillig elektrisk scooter på vej til Europa

KYMCO’s new ‘Like 125 EV’ electric scooter holds up to 5 batteries, entering EU market at €1,200
Taiwanese scooter giant KYMCO has just announced a new version of its latest electric scooter, the Like 125 EV. And it’s soon headed to the European market where it will be priced at a steal. KYMCO’s Like scooters are popular in Europe as affordable, low-power commuters. The Like 125 EV is an electr…

Populært at nedbringe madspild: Too Good To Go blandt verdens 10 mest downloadede mad-apps i 2021

Too Good To Go hitter på verdensplan - MereMobil.dk
Danske Too Good To Go gør det godt udenfor landets grænser. Too Good To Go er en af de mest downloadede indenfor genren ‘mad og drikke’ på verdensplan.