Apple smadrer bunden ud af Hi-Fi-musikstreaming markedet

Vi giver Apples opgraderede musikservice et eftersyn. Hvem får glæde af 3D-lyd og højere lydkvalitet? Og hvad kommer det til at betyde for konkurenterne?

Apple smadrer bunden ud af Hi-Fi-musikstreaming markedet

3D-lyd og Lossless til samme pris: Apple smadrer bunden ud af Hi-Fi musikstreaming markedet

Apple brugte mandag aften på en opgradering af musikkvaliteten på sin musiktjeneste Apple Music.

Vi var allerede forbi det i går, men helt overordnet betyder det, at det fra juni vil blive muligt at streame musik i både Lossless (CD-kvalitet) og Hi-Resolution Lossless, som i yderste konsekvens er den kvalitet, som musikken har, når den bliver optaget i studiet.

Den anden — og måske for de fleste vigtigere – opgradering er et nyt 3D lydformat. Apple kalder det spatial audio på engelsk, på dansk hedder det ‘rumlig lyd’.

Rumlig lyd betyder, at musikken ikke længere blot er stereo (venstre/højre), men derimod at lyde kan mixes, så de kommer oppefra, forfra eller bagfra. Det er med andre ord det samme Dolby Atmos-format, som allerede kendes fra TV-verdenen.

Når vi i dagens overskift skriver, at Apple smadrer bunden ud af Hi-Fi-musikstreaming markedet, så er det fordi Apple ikke skruer op for prisen samtidig med at de skruer op for lydkvaliteten. Og det har allerede fået konsekvenser.

You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.