Techliv podcast episode 5: Intelligent som et menneske eller en computer?
Vi taler i denne uge blandt andet om to nye privatlivsorienterede søgemaskiner og om Google, der siger, de vil stoppe med at tracke folk. Og så giver vi — med hjælp fra Stanford University — fire bud på, hvordan du bliver mindre træt af videomøder.
Femte udgave af Techliv podcast er nu klar i din foretrukne podcast-app.
Vi taler i denne uge om to nye privatlivsorienterede søgemaskiner, som begge vil tage konkurrencen op med Google om at levere den bedste søgeoplevelse.
Selvsamme Google siger, at de vil holde op med at tracke folk på nettet. Men kan det nu være helt sandt?
Twitter barsler med en række nye produkter — blandt andet vil de gøre det muligt at sælge betalt indhold til sine følgere. Men er det en god ide?
I forlængelse af det gigantiske hack mod Microsofts Exchange Email-servere tager vi en snak om, hvorvidt datalæk og it-sikkerhedsbrud overhovedet er relevant for andre end it-afdelingen og CEO’en. For det føles efterhånden lidt som at læse op af politirapporten.
Du får også fire tips fra Stanford University til, hvordan du kan slippe af med den træthed, som videomøder er skyld i — den såkaldte Zoom-fatigue.
Her klapper betalingsmuren i, men hvis du vil have næsten 30 minutters ekstra Techliv-podcast, så smut over på techliv.dk/medlem, hvor du kan få adgang — helt gratis endda. Vi giver stadigvæk 30 dages prøvetid uden beregning, så du har mulighed for at prøve, om det er noget for dig.
Abonnér på TechlivI så fald vil du modtage et unikt link på email, så du kan lytte til følgende:
Ugens tema handler om det, der populært kaldes kunstig intelligens, men som vi argumenterer for burde hedde computerintelligens.
Vi har samlet en række historier om førerløse biler, Corona-hoste-test, præventions-apps og deepfakes, der alle har det til fælles, at de er baseret på computerens evne til at “tænke” selv.
Der ER virkelig store muligheder i teknologien, men samtidig er der stadig voldsomme udfordringer ved at forlade sig på at give computeren den endelige bestemmelsesret.
Vi skal også have en opfølger på vores test af chat-appen Quill og i Bonusposen er det Anders tur til at blive sat på en prøve.
Anders slutter med et tip til folk, der har al for travlt, men som alligevel gerne vil kunne snakke med om de seneste dokumentarfilm, bøger etc.
God lyttelyst og god weekend,
Anders og Nicolai