Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Epic vs Apple: Kapitel 2

Rødt kort fra Apples udvikler-univers vil ramme Epics forretning bredt. En række tredjeparts spiludviklere vil også få problemer.

Epic vs Apple: Kapitel 2

1. Apple vil lukke Epics udvikler-konto: Spilfirmaet beder domstolene om hjælp

Epic Games’ koordinerede angreb på Google og Apple er nu gået ind i sin anden fase.

Ifølge Epic har Apple sat den 28. august som deadline for, at spilfirmaet fjerner det betalingssystem, som de lodret imod Apples terms and conditions sneg ind i spillet Fortnite i sidste uge.

Hvis ikke det sker, vil Apple lukke Epics udviklerkonto.

Lukkes udviklerkontoen, vil Epic ikke længere kunne opdatere eller sælge firmaets andre apps i App Store. De vil også være afskåret fra at bruge de udviklerværktøjer, der er afgørende for at kunne udvikle apps til både Mac og iOS.

Spilfirmaet vil heller ikke kunne distribuere det populære 3D-værktøj Unreal Engine, som bruges af andre appudviklere i en lang række spil.

Epic har bedt en domstol i Californien om at forhindre Apple i at lukke kontoen, så længe sagen mellem Epic og Apple kører. Spilfirmaets advokater skriver:

“Hvis intet bliver gjort, vil Apples handlinger gøre uoprettelig skade på Epics omdømme blandt Fortnite-brugere og blive katastrofale for fremtiden for den separate Unreal Engine-forretning.”

Epic kalder det for en hævnaktion, men det afviser Apple.

I en udtalelse oplyser Apple, at de hjertens gerne vil beholde Epic som en del af deres udviklerprogram, og tilføjer:

“Problemet, som Epic har skabt for sig selv, er et problem, der let kan afhjælpes, hvis de indsender en opdatering af deres app, der igen overholder de regler, som de tidligere har accepteret, og som gælder for alle udviklere,” skriver Apple.

Helt som forventet har Apple ikke tænkt sig at ændre sin politik alene på baggrund af Epics sagsanlæg.

“Vi vil ikke lave en undtagelse for Epic, for vi synes ikke, det er rigtigt at varetage deres forretningsinteresser over de retningslinjer, der beskytter vores kunder,” lyder den kontante afvisning.

Sagen forløber altså foreløbig helt som forventet — ja, vel nærmest som taget ud af en drejebog.


2. Oracle (også) i forhandlinger med TikTok

Først var det Microsoft, så var det Twitter og nu meldes et tredje amerikansk firma interesseret i at overtage TikToks amerikanske gren.

Ifølge Financial Times (betalingsmur) har Oracle i fællesskab med flere af TikToks nuværende amerikanske investorer ført samtaler med det sociale medies moderselskab, ByteDance, om et muligt køb.

Financial Times’ kilder oplyser, at det kinesiske firmas samtaler med Microsoft og Oracle skulle være langt mere fremskredne end med de andre bejlere til den hyper-populære app.

Oracle, som i særdeleshed leverer cloud-infrastruktur, har absolut intet produkt i sin portefølje der minder om TikTok, eller for den sags skyld andre forbrugerrettede produkter.

Oracles stifter, Larry Ellison, som i øvrigt er en af verdens rigeste mænd, er åben Trump-supporter og har tidligere hjulpet med at skaffe penge til Trumps valgkampagne.

Det amerikanske business-medie konstaterer tørt, at det ikke vides, om Trump er mere positivt indstillet overfor et Oracle-køb af TikTok, end at det bliver Microsoft der får fingrene i danse-appen.


3. Corona aflyste eksamen: Computeralgoritme anklages for at give bedre karakterer til børn på privatskoler

Ligesom herhjemme har Coronavirus også i Storbritannien sat en stopper for en lang række eksamener.

Men i modsætning til i Danmark, hvor årskarakteren flere steder blev ophøjet til det endelige eksamensresultat, så har man i England valgt at lade en computeralgoritme bestemme karakteren i briternes svar på studentereksamen og 9. klasses afgangseksamen, som henholdsvis kaldes A-levels og GCSEs.

Computerens udregning af karakteren er baseret på en række forskellige parametre, blandt andet årskarakteren og elevens tidligere eksamensresultater — men mere kontroversielt også skolens tidligere karakterniveau.

Resultatet er, at privatskoler har set en stigning i topkarakteren A på 4,7 procent, hvilket er dobbelt så meget som på offentlige skoler.

Det har fået mange elever og flere britiske politikere op i det røde felt, som beskylder algoritmen for at være vægtet til fordel for de rige elever.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, afviser at computeralgoritmen har forfordelt en særlige gruppe elever. Johnson tilføjer, at man kan få lov til at tage en reeksamen, hvis man er utilfreds.

Næsten 40 procent af eleverne har oplevet, at computeren har nedgraderet deres karakter. 35,6 procent af de unge briter fik høvlet ét point af på en syvtrinsskala, mens 3,3 procent oplevede at computeren barberede to point af deres karakter.

De britiske skoler har mulighed for at gøre indsigelser mod karaktererne til en appelinstans. Men det koster penge — penge som flere skoler ikke har råd til at betale. Efter hård kritik fra flere sider har den britiske undervisningsminister nu besluttet, at det bliver gratis at appellere.

Problemerne i England sker kort tid efter, at man i Skotland valgte at tilsidesætte algoritme-karakteren og erstatte den med lærerens karakter.


LINKS TIL LÆSEHESTE

Kan man det? Microsoft produktchef Panos Panay bliver nyt medlem af Sonos bestyrelse

Microsoft’s Panos Panay is joining Sonos’ board of directors
Sonos has appointed Microsoft’s chief product officer Panos Panay to its board of directors. Panay remains at Microsoft employee, though he will serve on the board to contribute to future Sonos products.

Hvad skal de bruge det til? Google vil teste 6GHz netværk i 17 stater

Google requests FCC authorization to test 6 GHz spectrum - 9to5Google
Google has requested authorization from the FCC to test in the 6 GHz band. The specifics are being kept under wraps as the company asks...

Pinlig forglemmelse fra i går: Trump overvejer at benåde Edward Snowden

Trump says he is considering pardon for leaker Edward Snowden
U.S. President Donald Trump said on Saturday he is considering a pardon for Edward Snowden, the former U.S. National Security Agency contractor - now living in Russia - whose spectacular leaks shook the U.S. intelligence community in 2013.
You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.