Facebook går til modangreb i whistleblower-høring

The Facebook Files gik fra at være en artikelserie, til en fuld whistleblower-sag og senest en høring det amerikanske Senat. Her valgte Facebook en anderledes og aggressiv strategi i forsvar for sig selv.

Facebook går til modangreb i whistleblower-høring

1. Facebook går til modangreb i whistleblower-høring

Det har været et par hårde uger for Facebook.

Oven i mandagens gigantiske nedbrud er Wall Street Journal artikel- og podcastserie The Facebook Files nærmest eksploderet om ørerne på det sociale medie.

Det, der startede som et læk til mediet af nogle interne dokumenter, udviklede sig først til en whistleblowersag og kulminerede i går i en høring i det amerikanske senat.

Stridens kerne er, hvordan Facebook bruger de informationer firmaet har om spredning af misinformation, om politisk polarisering og om hvordan deres platforme negativt påvirker brugerne.

Whistlebloweren Frances Haugen, der er tidligere Facebook Product Manager, vidnede foran de amerikansk folkevalgte, hvor hun gentog sine beskyldninger om at Facebook — uagtet at de har informationer om de negative konsekvenser af deres platforme — vælger brugervækst og indtægter over at gøre noget ved problemerne.

I hendes vidneudsagn tirsdag sagde hun blandt andet af Facebooks produkter “skader børn, skaber splid og svækker demokratiet.” Og så gentog hun sin påstand om, at Facebook vægter profit højere end mennesker”, hvilket de mere end tusind dokumenter, hun har indsamlet understøtter.

You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.