Auberginetid
Det er så meget agurketid lige nu, at vi i dagens nyhedsbrev må ty til auberginer, længere bagte croissanter og sågar en kunstig lugt af benzin.
Hvis du ikke vidste det, så var det World Emoji Day i lørdags.
Så vigtig en begivenhed kan jo ikke afholdes, uden at flere techfirmaer benytter lejligheden til at opdatere de efterhånden universelle og uundværlige grafiske ikoner.
Google har givet tæt på 1.000 emojier en visuel overhaling. Blandt andet er de klar med et nyt bikini-ikon, der ifølge dem selv ikke længere ser ud som om den todelte beklædningsgenstand bliver båret af et usynligt spøgelse.
Ligeledes kan saksen nu klippe (den er altså blevet interaktiv), mens croissanten er blevet bagt ordentlig færdigt, og baconen er blevet krøllet og mere fedtet.
De nye Google-emojier kommer samtidig med Android 12 til efteråret.
Microsoft har også benyttet lejligheden til at skifte et hamrende fladt emoji-design ud med et, der er langt mere tredimensionelt (i øvrigt lidt ligesom Windows 11).
De nye ikoner er næsten helt tegneserie-agtige, men også legesyge på den gode måde. Tjek selv videoen nedenfor.
Adobe har benyttet festdagen til at at udgive intet mindre end “The Global Emoji Trend Report 2021”.
Her fremgår det, at den emoji, der gør dig mest likeable, hvis du flirter eller dater, er 😘, mens den der gør dig mindst likeable er 🍆. Sidstnævnte topper også listen over mest misforståede emojis.
De fem mest mest populære emojis skulle ifølge rapporten være 😂👍❤️😘😢… i nævnte rækkefølge.
Vi skifter til andet gear og rykker videre til et par hardware-nyheder.
Spilfirmaet Valve har løftet sløret for et 7-tommer Nintendo Switch-agtigt gaming device, som har fået navnet Steam Deck.
Da det teknisk set er en PC, kan du i teorien slette det pre-installerede styresystem SteamOS og i stedet installere Windows og bruge Steam Deck som en regulær håndholdt Xbox-maskine.
Eller du kan installere Epic Games Store, hvis du foretrækker det.
Efter planen skulle det nye gaming device ramme de første brugere lige inden jul, men ventelisten vokser hastigt. Startprisen er 419 euros.
Apple har også et nyt tillægsprodukt på hylden, nemlig et magnetisk batteri, der kan smækkes på bagsiden af en iPhone 12.
Batteriet med det officielle navn MagSafe Battery Pack koster 849 kroner.
For den pris kan du lade en iPhone 12 mini op omkring en gang, mens en iPhone 12 Pro Max formentlig må nøjes med at få pumpet batteriet 1/2 gang op.
Så det er altså ikke noget, der minder om en powerbank.
Hvis du vil læse mere om mulighederne og begrænsningerne — og hvor hurtigt batteriet kan lades og lade din iPhone — så tjek denne artikel hos 9to5Mac.
Nu når vi er ved det med telefoner, så har kinesiske Xiaomi i øvrigt netop forvist Apple fra anden- til tredjepladsen over firmaer, der sælger flest smartphones.
Det viser analysefirmaet Canalys’ tal for smartphonesalget i 2. kvartal 2021.
Xiaomis salg af mobiler er steget med 83 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år, og det kinesiske firma står nu for 17 procent af verdens smartphonesalg.
Samsung topper listen med 19 procent.
Vi rykker gearstangen endnu et nøk fra ny hardware til nye services.
YouTube har lanceret sin TikTok-klon Shorts i over 100 lande inklusive Danmark.
Jeg trykkede på Shorts-ikonet (der har fået en prominent placering i mobil-appen) og brugte et par minutter på at tjekke de korte videoer ud. Lad mig sige det sådan… det er heller ikke noget for mig.
Et andet firma, der er klar med en ny service er Tesla.
Elon Musks bilfirma har netop gjort det muligt at abonnere på den Full Self-Driving software, som de fleste efterhånden ved ikke gør Teslaerne selvkørende, men som altså i virkeligheden blot er en udvidet førerassistent.
Prisen for en måneds leje er 199 dollar. Skal man købe den samme software-pakke, koster den 10.000 dollars.
Nu når vi alligevel (igen) kom til at snakke om elbiler, så har Ford også et nyt produkt klar, de kalder Mach-Eau, som hverken er hardware eller software.
Som navnet antyder, så er det en parfume, der lugter lidt af benzin.
Ford har fået foretaget en undersøgelse, hvor 24 procent siger, at de vil savne lugten af benzin, når/hvis de skifter til en elbil. Og der skal en lille flaske premium fragrance Mach-Eau altså hjælpe dem på vej 😬.
Vi slutter dette lille bilsegment med nyheden om, at chefen for Apple Watch, Kevin Lynch, nu rykkes til Apples bilprojekt.
Da projektet stadigvæk ikke er andet end en total offentlig hemmelighed, er det uklart, hvad Lynchs præcise rolle bliver.
Men det stinker langt væk af, at Apple mener bilprojektet ganske seriøst… om det så bliver til en bil eller en anden form for hardware eller software, når de engang er færdige med deres hemmelighedskræmmeri.
Vi skifter til fjerde gear, der hvor tingene bliver lidt mere langhårede.
Google så tidligere i år ud til at have fået styr på en aftale med en stor del af de franske medier om brugen af nyhedsindhold.
Men i stedet for en aftale har søgegiganten nu fået en bøde på 500 millioner euro af de franske konkurrencemyndigheder.
Grunden til bøden skyldes i særdeleshed, at Google ikke har levet op til tidligere påbud om fair forhandlinger og betaling for indhold fra franske medier.
Desuden mener de franske myndigheder, at Google i strid med loven har drejet de nuværende forhandlinger over på brugen af medieindhold i nyhedsproduktet Google News Showcase, fremfor at betale medierne for brugen af nyhedsuddrag i alle Googles produkter.
Ligeledes er de franske myndigheder ikke tilfredse med, at Google ikke vil betale for indhold fra mindre medier og nyhedsbureauer.
Google er i sagens natur ikke enige i bøden, som firmaet mener er helt ude af proportioner med, de indtægter de har fra reklamer, som vises i forbindelse med nyhedsklippene på deres platform.
Søgefirmaet siger, at de sidste år tjente mindre end 5 millioner euros på reklamer som relaterede sig til de franske nyhedssøgninger.
Inden vi parkerer dagens nyhedsbrev kan vi lige nå endnu en nyhed, der handler om penge… dog af en helt anden karakter.
Jack Dorsey, der både er direktør for Twitter og betalingsfirmaet Square, har netop meldt ud, at Square vil udvikle en ny åben bitcoin-platform, der skal gøre det let for andre udviklere at lancere decentraliserede finansielle services — det der også kaldes DeFi.
DeFi er typisk forbundet med Ethereum, som i højere grad er designet til at bygge services ovenpå (smart contracts), men Square satser altså på, at bitcoin skal kunne bruges til det samme.
Hvis du ligner et stort spørgsmålstegn, er du fuldstændig undskyldt. Se eventuelt videoen nedenfor, der giver en rimelig pædagogisk forklaring på, hvad DeFi er.
LINKS TIL LÆSEHESTE
Zuckerberg: Facebook investerer 1 milliarder dollars i creators
Tale-protese oversætter lam mands tanker til ord
Farvel Fleets: Twitters selvdestruerende stories-koncept er snart fortid
Er mikro-podcasting og korte lydklip fremtidens sociale mediehit?
Podcast-appen Pocket Casts solgt til firmaet der ejer Wordpress.com