Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Bitcoin City

El Salvador vil bygge en hel ny by dedikeret til bitcoin… og kryptoinvestorer, der vil slippe for at betale skat.

Bitcoin City

1. El Salvadors præsident vil bygge Bitcoin City: Et skattely for bitcoin-investorer

2021 er året, der bliver ved med at levere historier, man næsten skulle tro kom fra det hedengange magasin ‘En Skør Skør Verden’.

Denne gang skal vi tilbage til El Salvador, hvor præsident Nayib Bukele fortsætter sit vilde forsøg med bitcoin.

For et par måneder siden blev kryptovalutaen indført som officiel valuta side om side med den amerikanske dollar. Nu vil præsidenten så opføre Bitcoin City — en by designet til at trække investeringer fra krypto-rige med hang til at undgå at betale skat.

Det fortalte Bukele i weekenden ved en event, der afsluttede en hel uge med promovering af den digitale valuta, som El Salvador har investeret heftigt i.

Præsidenten gik på scenen til et show af fyrværkeri iført en omvendt baseball-kasket, hvor han blandt andet kunne oplyse, at Bitcoin City vil være fuldstændig skattefri. Kun den lokale moms skal betales.

Bitcoin City skal naturligvis både have boliger og et kommercielt center, og der skal også bygges en lufthavn. Byen skal være rund, for at signalere at den ligner en mønt, ligesom at den centrale plads skal udformes som bitcoin-symbolet.

Mere konkret skal Bitcoin City bygges for penge, der ifølge præsidentens plan skal rejses via en ny bitcoin-obligation.

Præsidenten vil blandt andet rejse 1 milliard dollars, som delvist skal bruges til at købe bitcoin for, og delvist til at bygge en markant bitcoin-mining infrastruktur, der skal køres via jordvarme fra en nærliggende vulkan.

På grund af energikilden vil processen ifølge præsidenten ikke koste på CO2-regnskabet, hvilket mining af bitcoin ellers ofte gør i voldsom grad.

Investorerne vil udover renter også få del i overskuddet, når de bitcoin, der købes og tjenes på miningen, sælges igen efter fem år. Her er Nayib Bukeles forventning, at bitcoinkursen vil være over 1 million dollar.

Præsidentens salgstale blev leveret på flydende engelsk, og lød således: “Invest here and make all the money you want”.

Selvom Bukele er relativt populær i El Slavador, så er der også en del El Salvadorianere, der er bekymrede over hans bitcoin-eventyr.

El Salvador er blandt de fattigste lande i Nord- og Mellemamerika.


2. AirTags første offer: Tile solgt for 205 millioner dollars

Da Apple i april i år lancerede AirTag, var der særligt ét firma, der kiggede med fra sidelinjen med alvorlige panderynker.

Firmaet Tile havde længe haft et lignende produkt på markedet, og de kunne let se, at det ville blive mere end svært at konkurrere med Apple.

Udover sin størrelse og den tætte integration med iPhone har Apple den klare fordel, at de kan bruge net- og bluetoothforbindelsen fra over 1 milliard Apple-devices til at detektere, hvor en forsvunden AirTag befinder sig.

Her seks måneder senere er det så slut med Tile som selvstændigt firma. Tile er netop blevet solgt for 205 millioner dollars til firmaet Life360.

Life360, som kalder sig det “the leading family safety platform”, vil ifølge den tilhørende pressemeddelelse bruge Tile til at lancere en samlet løsning til familier, så familiemedlemmer kan finde deres genstande, kæledyr og hinanden. Altså mere eller mindre det samme, som man kan med AirTags.

Tile-brikkerne gik oprindeligt fra koncept til produkt via en succesfuld crowdfundingkampagne i 2013, hvor Tile indsamlede 2,6 millioner dollars.


3. Spotify afspiller nu sange i den rækkefølge, som kunstneren har tænkt det

Hvis du bruger Spotify og samtidig er fan af det klassiske album-format, så er der gode nyheder.

Den svenske musiktjeneste har langt om længe ændret deres app, så sangene på et album nu afspilles i den korrekte rækkefølge, i stedet for at bliver blandet via den såkaldte auto-shuffle funktion.

Tiltaget var oprindeligt et krav fra Adele, da hun lancerede sit nye album “30”.

Men Spotify har altså valgt at ændre deres app, så alle albums nu bliver afspillet i den rækkefølge, kunstneren oprindelig har tænkt.

Ændringen sker kun få dage efter, at Spotify tilføjede en funktion, der har kørt et stykke tid på Apple Music; nemlig at man kan få vist sangteksterne synkront med, at man afspiller en sang.

Og det er altså ret fint, så du slipper for at gå rundt og synge tekster, som du delvist har hørt galt.


4. Messenger og Instagram bliver tidligst end-to-end krypteret i 2023

Facebook (nu Meta) har længe sagt, at de vil gøre alle deres besked-apps end-to-end krypteret, så man kan sende helt private beskeder til hinanden.

Det gælder mere specifikt beskeder sendt i Messenger og via Instagram, der altså skal følge i fodsporene på firmaets beskedtjeneste WhatsApp, hvor beskeder allerede er beskyttet af end-to-end kryptering.

Men udrulningen lader vente på sig, og Metas øverste chef for sikkerhed Antigone Davis, siger nu, at det tidligst bliver i 2023, at alle beskeder som standard vil være end-to-end krypteret.

I et indlæg i den britiske avis The Telegraph, skriver hun, at firmaet tager sig god tid, fordi de ønsker at udvikle en løsning, der opvejer de klare fordele ved en stærk kryptering mod de ulemper, der er ved, at myndigheder fx ikke kan få adgang til beskeder i opklaringsarbejdet af kriminal- eller terrorsager.

Den særlige tilgang forklarer Antigone Davis på denne lettere kryptiske måde:

- Når vi udruller end-to-end-kryptering, vil vi bruge en kombination af ikke-krypterede data på tværs af vores apps, kontooplysninger og brugernes indrapporteringer til at beskytte brugerne på en privatlivsfokuseret måde, samtidig med at vi understøtter myndighedernes sikkerhedsindsats.

Davis skriver, at denne tilgang allerede bruges i WhatsApp, hvor den giver firmaet mulighed for at indberette sager om misbrug af børn til myndighederne, uden at hun nærmere specificerer, hvordan det lader sig gøre, når kommunikationen er end-to-end-krypteret.

Men det er altså i grove træk den samme tilgang, Meta vil bruge fremadrettet.

Det er ingen tilfældighed, hvorfor det netop er i et britisk medie, at Facebooks sikkerhedschef kommunikerer denne opdatering på krypteringen af firmaets beskedtjenester.

Storbritannien er muligvis det vestlige land, der er størst modstandere af end-to-end kryptering, og den britiske regering forsøgte så sent som i april, at stoppe Facebook fra at gøre Messenger og Instagram end-to-end krypteret.


5. Alle nye bygninger i Storbritannien skal have en elbil-oplader

Vi slutter også i Storbritannien men på en lidt mere positiv note.

Premierminister Boris Johnson har nemlig offentliggjort, at alle nye bygninger fremover skal have installeret ladeløsninger til elbiler.

Det gælder både ved opførslen af private hjem, kontorbygninger og supermarkeder.

Reuters skriver, at det også gælder ved større renovationsprojekter, hvis bygningen har mere end 10 parkeringspladser.

Ifølge myndighedernes udregninger vil loven alene betyde, at der bliver tilføjet op til 145.000 nye ladepunkter i Storbritannien hvert år frem til 2030, hvor salg af nye benzin- og dieselbiler ikke længere er tilladt.


LINKS TIL LÆSEHESTE

Venlige — men bestemte — advarsler dæmper hadet på sociale medier

Polite warnings are surprisingly good at reducing hate speech on social media
Social media researchers found that sending a public warning tweet could be an alternative solution to completely banning users from the platform.

Apple Watch' forspring skrumper

Samsung Narrowing Gap With Apple Watch as Apple’s Shipments Fall
While Apple maintained its dominant share of smartwatch shipments in the third quarter of 2021, the company’s shipments fell as Samsung made...

Canadiere kan nu bestille pot via Uber Eats: Men Ubers biler leverer ikke (...endnu?)

Uber Eats will let you order weed in Ontario but won’t deliver
No word yet on expansion to other parts of Canada.

Gizmodo offentliggør Facebook Papers

We’re Making the Facebook Papers Public. Here’s Why and How
Independent experts from NYU, UMass Amherst, Columbia, Marquette, and the ACLU are partnering with Gizmodo to responsibly publish this historic leak.

Snart kan du bestille originale reservedele til din iPhone: Men Apple vil ikke selv stå for salget

Apple’s Parts Store for Do-It-Yourself Repairs Will Be Operated By a Third Party
Last week, Apple announced a new self-service repair program that will provide customers with access to Apple genuine parts, tools, and manuals for...

Apple og Amazon får samlet bøde på over 1,5 milliarder kroner i Italien: Aftale om salget af Beats-høretelefoner var konkurrenceforvridende

Amazon and Apple handed $225 million in Italian antitrust fines
Italy’s antitrust authority has fined U.S. tech giants Amazon.com and Apple Inc a total of more than 200 million euros ($225 million) for alleged anti-competitive cooperation in the sale of Apple and Beats products.

Privatlivseksperter er lodret uenige i regeringens logningsforslag

IDAs privacy-eksperter dumper regeringens logningsforslag | Ingeniørforeningen, IDA
Der er på ingen måde opbakning til regeringens nye udkast til revision af loven om telelogning, når man spørger medlemmerne af Ingeniørforeningen, IDAs Privacypanel

You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.