Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den rigtige pris på en smartphone

Den nye iPhone SE skal lokke flere kunder ind i Apple-universet. Pengene skal i stedet tjenes på tilbehør og services.

Den rigtige pris på en smartphone

God torsdag,

Hvad er dyrest: En spritny smartphone, fire hjul til en computer eller et nyt tastatur med magneter og trackpad?

Vi skal i dag sammenligne priser på produkter, der viser at (Apple-)verdenen nogle gange er temmelig skør, og som sætter en fed streg under firmaets nyeste strategi.

Desuden tager vi i dag en lille rundtur i techgigant-land — en nyhed om hver af de store.

De handler om gode Google-apps til børn, store klima-ambitioner hos Microsoft, et parallelt Facebook-univers for bots og en midlertidig nedlukning af Amazon i Frankrig.

God læselyst,
Nicolai


Den nye telefon med den rigtige pris

Det kan godt være at mange stadig arbejder hjemme, og at en del lande enten delvist eller fuldt er lukket ned.

Men hos Apple drejer hjulene nogenlunde lige så hurtigt, som hvis vi havde spolet tiden fire måneder tilbage.

Således benyttede firmaet onsdag til at lancere den længe omtalte andenudgave af iPhone SE, som kommer på markedet med en  særdeles skarp pris. I hvert fald efter Apple-standarder.

3.699 kroner koster 64 GB-versionen, som på ydersiden ligner en iPhone 8, men som indeni benytter den samme processor som de dyreste iPhones.

Du må altså leve med et ganske forældet design med store rammer i top og bund, TouchID i stedet for FaceID, et enkelt kamera og en skærm på 4,7 tommer og ingen U1-chip.  Til gengæld er telefonen vandtæt, kan oplades trådløst og understøtter WiFi 6.

Den “pakke” er der rigtig, rigtig mange folk der kan leve helt fint med. Særligt fordi den nye processor burde være garant for, at telefonen kan opdateres til nyeste styresystem i de næste fem års tid eller længere.

Med andre ord er det en ret perfekt telefon til bedsteforældre og børn (undskyld, hvis mine forsimplede fordomme træder nogle over tæerne), og i det hele taget til folk der bare har brug for en simpel telefon.

Ja, der er masser alternativer i den prisklasse i Android-verdenen, men hvis du gerne vil leve i iOS-land med iMessage, FaceTime og fælles Apple-fotoalbum, så kan det jo altså ikke lade sig gøre med en Google-baseret telefon.

Apple viser med lanceringen af den billige(re) SE, at de for alvor går all-in på strategien med at erobre kunder, som der så skal tjenes penge på via AirPods, Apple-ure og iPads, og ikke mindst services som iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade etc.

Hvor det før var salget af iPhone der udgjorde omkring 70 procent af Apples indtægter, er det nu økosystemet, der skal være den nye cash cow.

Her kommer iPhone SE formentlig til at spille en ganske væsentlig rolle med den helt rigtige pris, hvor langt flere mennesker kan være med.

Netop det med den rigtige pris er jo elastik i metermål. Ikke mindst hos selvsamme firma.

For når man sælger produkter til pros eller produkter, hvor der reelt set ikke er nogen konkurrence, så kan man jo nærmest sætte prisen så højt man vil.

Således har Apple ligeledes i går sat et sæt med fire hjul til montering på firmaets dyreste computer Mac Pro til salg. Pris… 6.299 kroner.

De fire hjul koster altså 70 procent mere end end lommecomputer spækket med elektronik, kameraer, sensorer, batteri etc.  Eller som journalisten Mark Gurman tørt konstaterer, så er det nogenlunde samme pris som på fire hjul til en bil.

Vil du bare have fire fødder i stedet for hjul til din professionelle Mac, så slipper du med 2.699 kroner.

Derudover kan man nu forudbestille Magic Keyboard til iPad Pro, der som tidligere nævnt her på Techliv koster henholdsvis 2.599 og 2.999 til 11-tommer og 12,9 tommer.

Den rigtige pris afspejler altså i den grad hvem man henvender sig til, og i særdeleshed om der er konkurrence på markedet eller ej. Men det er i sandhed vanvittigt at fire hjul næsten koster det samme som en spritny iPad Pro.

Men så igen. En iPad Pro kan jo ikke bruges til at få en Mac Pro til at rulle… endnu.


DAGENS KORTE NYHEDER

1. Googles app-butik får sektion for børn: “Apps anbefalet af lærere”

Google er på vej med en ny børnesektion til Play Store, som på engelsk går under navnet “Teacher approved” apps.

Sektionen skal ifølge Google indeholde apps der både er “berigende og underholdende” for børn, og som er udvalgt i samarbejde med akademiske eksperter fra bl.a. Harvard og Georgetown University, og en række amerikanske lærere.

Den nye sektion bliver aktiveret i USA i de kommede dage, men skulle blive rullet ud internationalt i de kommenede måneder.

Om den danske udgave bliver med danske anbefalinger, eller om vi blot overtager de amerikanske, melder Google umiddelbart ikke noget om.


2. Amazon lukker ned i Frankrig i fem dage

En fransk domstol har beordret Amazon til at lukke sine distributionscentre i landet, indtil der er kommet styr på sikkerhedsforanstaltningerne i forhold til potentiel Coronasmitte.

Det sker efter at flere fagforeninger har rapporteret, at forholdene for medarbejderne ikke var gode nok.

Amazon har appelleret dommen, men har foreløbigt lukket sine franske lagerhaller i fem dage for at undgå dagsbøder på 1 million euros.

Amazon to Suspend Operations in France Over Coronavirus Dispute
The move follows a French court order for the U.S. retailer to limit deliveries to essential goods amid controversy over virus safety measures.

3. Miniudgave af Facebook skal hjælpe til at forstå trolls og svindlere

Facebook har bygget en miniudgave af sig selv, som kun kan bruges af bots.

De automatiserede brugere vil simulere forskellige brugerprofiler, og kan ligesom du og jeg like, dele og sende venneanmodninger helt som i den rigtige verden.

Facebooks håb er bedre at forstå, hvordan trolde og svindlere bruger deres platform til at snyde og stjæle andre brugeres informationer. Og de kan modellere hvordan ændringer i platformen influerer brugeres opførsel i den virkelige verden.

Der er dog ikke blot tale om en isoleret simulering, men nærmere bestemt en parrallel udgave af det rigtige Facebook.

Forskerne skriver derfor, at det er er vigtigt at “bots skal være passende isoleret fra virkelige brugere for at sikre, at simuleringen, som udføres på reel platformkode, ikke fører til uventede interaktioner mellem bots og virkelige brugere.”

Det er sgu nok også det bedste.

Facebook is building a hidden, bot-only platform to learn about trolls and scammers
Facebook has released a research paper on “Web Enabled Simulations” that turn bots loose on a simulated version of Facebook’s network to find bugs and test new features.

4. Microsofts “Planetary Computer” skal give bedre indsigt i klimaudfordringer

Microsoft har lanceret et nyt projekt, de kalder for The Planetary Computer, hvis mål er at skabe en platform, der giver bedre indsigt i de udfordringer verden står overfor i forhold til klima og biodiversitet.

Platformen skal bruges til at indsamle miljødata fra hele verden og samle dem et sted. Machine learning og tung computerkraft skal bruges til at give et klarere billede af udfordringerne, og gøre det lettere at søge relevante og lokale data frem.

De data skal så stilles til rådighed, så beslutningstagere får bedre mulighed for at træffe bedre beslutninger.

I det 3.350 (!) ord lange blogindlæg om The Planetary Computer, skriver Microsoft President Brad Smith blandt andet:

“Det skal være lige så let for alle i verden at søge på planetens tilstand, som det er at søge på internettet efter kørselsvejledninger eller spisemuligheder. Vi skal bruge arkitekturen i informationsalderen — data, beregning, algoritmer, API’er og slutbruger-applikationer — for at fremskynde en mere miljømæssigt bæredygtig fremtid.”

Det kan vi kun være enige med Brad Smith i. Så lad os se, om ambitionerne også bliver til virkelighed.

Over and out for i dag.

You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.