Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Forbrugernyt

Vi kigger i dag på brint-fly, tv-pakker, billigere opladning af elbiler og en optakt til årets store Tesla-show.

Forbrugernyt

1. Microsoft køber spilkæmpe for stort milliardbeløb

Microsoft havde ikke held til at få fingre i TikTok. I stedet har software-firmaet nu erhvervet sig spilfirmaet Bethesda, der producerer populære spil som DOOM, Wolfenstein, Dishonored og Quake.

Prisen på svimlende 7, 5 milliarder dollars (47,5 milliarder kroner) understreger, hvor stor spilindustrien er, men også hvor stort potentiale Microsoft ser i sin spilstreamingtjeneste, Xbox Game Pass.

Opkøbet sker mindre end to måneder før Microsoft lancerer næste generation Xbox, Series S og X, stort set samtidig med at Sony lancerer  PlayStation 5. Og der er næppe tvivl om, at det spiller en rolle i forhold til timingen af handlen.

Det er endnu uklart om Microsoft med tiden vil gøre spillene fra Bethesda eksklusive til Xbox, men det kan i hvert fald potentielt få indflydelse på, hvilken af de to konsoller brugeren vil købe.

En lidt særlig detalje er, at Bethesda har en aftale med konkurrenten Sony om, at et par af de nye titler i første omgang eksklusivt kan spilles på PlayStation 5. Microsoft siger dog, at de ikke har planer om at forsøge at ændre på de kontrakter, Bethesda har indgået med Sony.


2. Fremtidens lutfttransport? AirBus fremviser tre prototyper på brint-baserede fly

Det kan godt være, at vores biler kommer til at køre på strøm. Men fremtidens nul-emissionsfly kommer til at flyve på brint.

Det mener i hvert fald AirBus, der i går præsenterede tre prototyper på fly, som det franske firma tror, de kan få på vingerne i 2035 — i hvert fald når de kigger i krystalkuglen.

For der er stadig blot tale om visioner for fremtidens fly.

Airbus' CEO, Guillaume Faury, er dog ganske klar i mælet, når det handler om fremtidens flybrændstof.

”Jeg er overbevist om, at brugen af brint — både i syntetiske brændstoffer og som en primær strømkilde til kommercielle fly — har potentialet til at reducere luftfartens klimapåvirkning markant," siger han i en pressemeddelelse.

I teknologifascinationens hellige navn kan du tjekke videoen nedenfor, som viser prototyperne af de tre såkaldte ZEROe-fly. Særligt  flyet med den såkaldte “blended-wing body” (på billedet ovenover), ser meget futuristisk ud.


3. Billigere opladning til elbiler — uden abonnement

Der er nærmest ikke et øje tørt i øjeblikket, når talen falder på klimavenlig transport.

Således har elbil-opladningsfirmaet Clever meldt ud, at de nu sænker priserne på opladning af biler på deres offentlige ladestandere — naturligvis for “at gøre det attraktivt og let at vælge elbilen fremfor en bil med forbrændingsmotor”. Men måske også fordi det hidtil har været for dyrt.

Særligt på de langsomme opladere vil prisnedsættelsen kunne mærkes. I dag koster en kWh 6 kroner, hvis man lader uden et abonnement, men fra 1. oktober vil prisen blive sat ned til 3,50 kr. Lynopladning, som Clever definerer som over 100 kW, nedsættes til 5 kroner.

Det er dog stadig lidt af en jungle for potentielle elbil-ejere at finde ud af, hvordan man billigst kan køre på strøm. Det afhænger i høj grad af kørselsmønster, bilmærke, om man har mulighed for at lade hjemme, og hvor ofte man lader ude i forhold til hjemme.

FDM har tidligere lavet denne oversigt over, hvordan man får billigst strøm på bilen, som måske kan hjælpe dig på vej.


4. Nyt TV-abonnement kommer næppe til at disrupte TV-markedet

Vi er virkelig i forbruger-mode i dag, og sætter trumf på med en nyhed fra TV-markedet, hvor du nu igen-igen-igen får mulighed for at sammensætte en TV-pakke på en hel ny og digital måde.

Således lancerer TDC... nej YouSee... nej Nuuday nu YouTV — en ny tv/streamingtjeneste-løsning, som du selv kan sammensætte i pakker.

Ja, det lyder allerede besværligt, og det skal det jo helst også være, så man bliver så forvirret som muligt, når man skal prøve at sammenligne priser.

Anyways, der er tale om et 100 procent digitalt abonnement, så ikke noget med kabel-TV eller satellit — det er streamet rent via din internetforbindelse.

Jeg har kigget hurtigt på det, og særligt to ting står ud.

  1. Det er ikke en løsning, der kan stå alene for fodboldelskerne, som jo virkelig er dem, der betaler dyrt for TV. Du kan nemlig ikke abonnere på alle de kanaler, der sender fodbold (der mangler 5’eren, 6eren og Canal 9), så du er altså tvunget til abonnere på flere tjenester, hvis det skal virke.
  2. Det andet er, at YouTV til at begynde med ikke understøtter Apple TV-boksen, men dog Chromecast. Det vil sige, at man sender en fuldblods digital TV-løsning på markedet, som ikke understøtter en af de streaming-bokse, der (formentlig) er flest af i kongeriget 🙄.

Jeg er faktisk nået dertil, hvor jeg aldrig tror, der kommer et firma, der for alvor formår at ændre på TV-markedet — i hvert fald ikke hvis det er en lavere pris, man er på udkig efter.


5. Tesla Battery Day: Musk præsenterer sit store batterishow i aften

Elon Musks svar på en iPhone-lancering, Tesla Battery Day, løber af stablen i aften. Eventen skulle have fundet sted i foråret, men er blevet rykket pga. … Corona.

Som verdens måske mest effektive enkeltstående marketings-maskine, har Musk allerede tidligere lovet, at de ting, han fremviser i aften, “will blow your mind”.

I lidt mere usædvanlig stil har Musk i løbet af det seneste døgn nedtonet forventningerne en smule. På favoritmediet Twitter, skriver Musk en “vigtig note om Tesla Battery Day”, hvor han gør det klart, at de nyheder, han vil præsentere, først for alvor får betydning for produktionen i 2022.

I Musks altid overpositive tidsregning, kan det meget vel betyde 2023 eller 2024.

Tesla-bossen hentyder muligvis til planerne om at rykke batteriproduktionen in house — en strategi, som både opkøb af firmaer, patenter og lækkede fotos indikerer, Tesla forfølger.

For at dæmpe forventningerne yderligere, fortsætter Musk sin Tweet-tråd med at skrive, at Tesla ikke vil reducere men derimod øge køb af battericeller fra forskellige leverandører.

Et af de firmaer, Musk nævner, er kinesiske CATL, som tidligere i år, meldte ud, at de var klar med det sagnomspundne 1 million mile battery — batteriet der kan klare mere end 1,6 millioner kilometers kørsel, før det skal skiftes. Faktisk oplyste CATL, at det kan køre 2 millioner kilometer.

Det batteri, og muligheden for at producere batterier, der ikke indeholder det problematiske og dyre grundstof kobolt, er formodentlig nogle af de ting, Musk vil fortælle om.

I den mere lavpraktisk ende er der en del potentielle Tesla-ejere, der håber, at Musk vil tale om en opdateret udgave af firmaets billigste elbil, Model 3.

Der er rapporter om, at den kommende generation af Model 3-biler vil få rettet en del af de ting, som kunderne har været mindre glade for eller har savnet. Blandt andet en varmepumpe, elektrisk åbning af bagagerums-klappen og bedre støjisolering.

Om Tesla-aktien igen vil eksplodere, når Musk er færdig med dagens show, er vi klogere på i morgen. Indtil da kan du eventuelt grave dig længere ned i de mange rygter og forventninger, der er til aftenens præsentation, eller måske bare tune in på livestreamen, som starter kl. 22.30 i aften dansk tid.


LINKS TIL LÆSEHESTE

Apple-opdatering når nye hastigheder: 26% af brugerne har installeret iOS 14 efter blot fem dage.

iOS 14 Adoption Surpasses 25% Across iPhone and iPad Five Days After Release
Five days after Apple released iOS 14, adoption of the software update has reached approximately 26 percent of active iPhone, iPad, and iPod touch...

Hjerte i brand: Syv nye emojis og 210 skintone-varianter på vej til en telefon nær dig.

Emoji 13.1 — Now final, to be widely available in 2021
Emoji 13.1 is now final with 217 new emoji sequences! Of these, 210 are skin tone variants; the other seven new emoji are: Most of...

Ringeklokker og kameraer skal forlænge internettets rækkevidde: Amazon lancerer mesh-netværket, Sidewalk, senere i år.

Amazon will launch a new location-tracking mesh network system later this year
Ring, Echo, and Tile devices will all support Amazon’s new location-tracking mesh network system, Amazon Sidewalk, which will provide connectivity and locate devices like keys or lost pets. Amazon says the project will launch later in 2020.
You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.