Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Oprør og opgør: Presset på sociale medier tager til i styrke

Kritikken af Facebook og Twitter vokser: Ledende techmedie opfordrer nu til helt at sparke Trump ud.

Oprør og opgør: Presset på sociale medier tager til i styrke

1. Skal sociale medier lægge platform til Trump?

Mediet The Verge, har i en sjældent direkte leder-artikel opfordret Facebook og Twitter til fuldstændig at bandlyse Trump fra sine platforme.

Grunden er en alenlang liste af opslag fra præsidenten, som forherliger vold, og fordi de mener, at de to platforme er blevet en nøglemekanisme i præsidentens bestræbelser på at “lukke munden på sine kritikere og krænke deres borgerrettigheder.”

Mediet skriver i utvetydige vendinger:

“Nok er nok. Det er på tide at fjerne præsidenten fra de private platforme, han bruger til at undergrave de offentlige institutioner, han har svoret at ville beskytte, startende med Twitter og Facebook.”

“Og det er på tide at fjerne enhver anden magthaver, som faciliterer præsidentens modbydelige og dødbringende dagsorden.”

“At give folk en stemme er ædel (…). Men de må indse, at de bliver misbrugt af magtfulde mennesker, der ikke er interesseret i ytringsfrihed og faktisk ønsker at ødelægge den. Sociale medier er ikke forpligtet til at sprede Trumps hadefulde ord.”

Du kan læse hele lederen, der hedder “Ban them all”, via linket nedenfor.

The president and his allies are openly threatening violence. It’s time to remove them.
In the past week, President Donald Trump’s violent rhetoric has been realized in actual violence across the streets of the country. With he and his allies now threatening a military crackdown, it’s time to remove them from Facebook and Twitter.

2. Kan techfirmaer se sig selv i spejlet, når de ytrer deres støtte til sorte amerikanere?

Dagens anden artikel, der er stærkt læseværdig, er fra Wired.

Protests Renew Scrutiny of Tech’s Ties to Law Enforcement
Amazon executives tweeted support for protesters. But the company sells a surveillance tool to police that studies say misidentifies darker-skinned people.

For mens techfirmaer som Amazon, Google og Reddit står i kø for at ytre deres support til sorte amerikanere, så er det mere tvivlsomt, om det afspejler sig i de produkter, de udvikler.

Wired pointerer, at Amazon står bag ansigtsgenkendelses-softwaren Rekognition, som tidligere har vist sig oftere at fejlidentificere sorte amerikanere som kriminelle.

Amazon’s Face Recognition Falsely Matched 28 Members of Congress With Mugshots
The results illustrate the dangers of police use of facial recognition technology.

Google leverer angiveligt data til amerikansk politi, som de kan bruge til at identificere demonstranter.

Tracking Phones, Google Is a Dragnet for the Police
The tech giant records people’s locations worldwide. Now, investigators are using it to find suspects and witnesses near crimes, running the risk of snaring the innocent.

Og det sociale medie Reddit anklages nu af firmaets tidligere CEO for at tjene store summer på at lægge platform til white supremacists, og for at forstærke racisme og had.

Reddit slammed by former CEO Ellen Pao for ‘amplifying’ racism and hate
Current CEO Steve Huffman says Reddit doesn’t tolerate hate. But Pao isn’t having it.

3. Twitter skjuler tweet fra endnu en politiker

Mens Facebook tøver, så fortsætter Twitter med at skjule indhold fra politikere, som de mener glorificerer vold.

Denne gang er det gået udover republikaneren Matt Gaetz, som på Twitter opfordrer til, at man “jagter Antifa, som man jagter terrorister i mellemøsten.”

Twitter har genbrugt den model, de brugte på Trumps tweet i sidste uge. Det betyder ikke, at man ikke kan se tweetet, men at man bliver mødt med en advarsel og aktivt skal trykke på et link for at se det pågældende tweet.

Matt Gaetz’ opfordring sker i forlængelse af, at Trump i sidste uge sagde, at han vil kategorisere Antifa-gruppen som en terrororganisation, fordi han mener, den står bag en række af de nuværende demonstrationer i USA.

Flere, heriblandt den demokratisk senator Chris Murphy, er dog nervøse for, at opfordringer som den Matt Gaetz har publiceret, kan få almindelige amerikanere, til at skyde direkte ind i folkemængden.

Twitter Places Warning on Congressman’s Tweet for Glorifying Violence
The post, from Representative Matt Gaetz, a Florida Republican, had likened protesters to terrorists and called for them to be hunted down.

4. Opfølger: Zuckerberg møder sine medarbejdere

Som lovet skal vi også have en opfølger på gårsdagens store historie om Facebook.

Mark Zuckerberg afholdt tirsdag et videomøde med Facebooks medarbejdere om den tilspidsede situation, der har fulgt i kølvandet på Facebook-chefens beslutning om ikke at fjerne Donald Trumps kontroversielle opslag på det sociale medies platform.

Som jeg forudsagde i går, blev det til en sludder for en sladder, hvor Zuck forsvarede, hvorfor præsidentens besked skal have lov at stå, uagtet at den af mange tolkes som direkte trusler om at åbne ild mod sorte demonstranter.

Helt overordnet gentog Zuckerberg sit mangeårige standpunkt om, at “det handler om at give folk en stemme”, og at alt skal kunne lade sig gøre på Facebook, så længe det ikke direkte overskrider loven — eller Facebooks politik.

Samtidig havde Facebook-chefen medbragt en plan med fem punkter, som skal tage brodden af den værste kritik, han er blevet mødt med — både internt og eksternt:

Zuckerberg vil:

1. Genoverveje sin politik omkring stater, der truer med at anvende magt/vold.

2. Overveje at tilføje labels (som Twitter har gjort) for indhold, som ikke overtræder Facebooks politik, men som på anden vis er stødende.

3. Kommunikere bedre internt om, hvordan disse politikker bliver besluttet.

4. Inkludere folk med flere forskellige meninger på “the policy team” (altså dem der beslutter hvad Facebooks politik er, red).

5. Indsamle nye tanker fra Facebook-medarbejdere for at mindske racisme.

Zuckerberg prøver altså at række en hånd ud til de mest kritiske røster blandt medarbejderne, i forlængelse af den kritik han har mødt i forbindelse med Trumps opslag.

Det store spørgsmål er så, om Trump vil skrue endnu mere op for retorikken, som ultimativt kan tvinge Mark Zuckerberg til at træffe den beslutning, han allermindst har lyst til at træffe; nemlig at fjerne et opslag fra den siddende amerikanske præsident.

Zuckerberg kommer i hvert fald aldrig til at “ban them all”.

Zuckerberg faces his critics
On Tuesday morning, Mark Zuckerberg held a meeting with employees over video chat to address concerns related to the company’s decision not to take action on some recent posts by President Trump. As I reported on Thursday, the decision sparked an unusual amount of internal dissent among employees, a…

LINKS TIL TV OG MOBILELSKERE

Afløseren for Chromecast? Google på vej med ny Android TV-dongle

Exclusive: This is Google’s Android TV dongle, remote, and new UI
We have exclusively obtained renders of Google’s upcoming Android TV dongle, code-named “sabrina,” its remote, and the new Android TV user interface.

Mobilsalget falder tungt: 20 procent færre telefoner solgt i første kvartal 2020

Gartner says smartphone sales plummeted 20 percent in Q1 2020 | ZDNet
The decline in sales, caused by the COVID-19 pandemic and the subsequent economic fallout, hit all five top vendors -- except for Xiaomi.

Apple Translate? Apple på vej med indbygget oversættelse af websider i Safari i iOS 14

iOS 14 to include built-in translator in Safari, full Apple Pencil support on websites - 9to5Mac
Apple is working to include a built-in translator in Safari, 9to5Mac has learned, as well as full Apple Pencil support on websites. These new features described are based on an early build of iOS 14 obtained by 9to5Mac. Siri on iOS can already translate words and phrases, and Apple might now expand …
You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.