Slut med at vise 👎 på YouTube

Vi har i dag fem korte nyheder på programmet, som kan opdeles i to kategorier: 1. Domstole der fastholder domsafsigelser mod Google og Apple. 2. Sociale medier der forsøger at eliminere selvskabte problemer.

Slut med at vise 👎 på YouTube

1. YouTube skjuler dislikes — men knappen forsvinder ikke

Det er som om, de store sociale platforme for alvor begynder at mærke lovgivernes ånde i nakken og derfor så småt begynder at eliminere nogle af deres mere problematiske features.

Seneste nye tiltag fra YouTube (Google) er, at videoplatformen med øjeblikkelig virkning har fjernet den offentlige visning af dislikes — altså den nedadvendte tommelfinger, som i årevis har været brugt af hatere til at vise deres utilfredshed med hvad som helst og hvem som helst.

Dislike-knappen er stadig synlig under alle YouTube-videoer, og du kan også stadigvæk trykke på den. Men det vil kun være personen, der har publiceret videoen, der kan se, hvor mange 👎 en video har fået.

Det nye tiltag sker i kølvandet på et forsøg, YouTube har kørt tidligere på året. Det viste, at når de fjernede den offentlige visning af antal dislikes, så fik det simpelthen brugerne til at bruge knappen mindre.

YouTube begrunder ændringen med, at mange af platformens creators har været udsat for regulære dislike-angreb, og at folk, der netop er begyndt at publicere videoer på platformen, særligt ofte bliver udsat for dette.

You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.