Snart er du FLoCed: Privatlivet står ved en skillevej

Apple optrapper beskyttelse af privatliv. Google ændrer deres tracking, og Facebook fortsætter som om intet var hændt. Dataindsamling står ved en skillevej, mens politikerne… ja, hvad gør de?

Snart er du FLoCed: Privatlivet står ved en skillevej

Snart er du FLoCed: Privatlivet står ved en skillevej

Netop nu står vi ved en skillevej indenfor den massive online-tracking, der hele tiden foregår i baggrunden: Hvilke sider besøger du? Hvilke apps bruger du? Hvilke ting søger du efter? Hvilke ting klikker du på?

Apple er blot få dage fra, at lancere en stor opdatering til iOS — version 14.5 — hvor en af de mest centrale nyheder er det, firmaet kalder App Tracking Transparency.

Det betyder, at når du har opdateret din telefon eller iPad til iOS 14.5 og efterfølgende åbner fx Facebook-appen, så vil du blive spurgt om, hvorvidt Facebook må tracke dig i andre apps, og på andre websider du besøger uden for Facebook-appen.

Jeg tror (og håber) at rigtig mange vil sige ‘nej tak´— også selvom Facebook og andre firmaer, som lever fedt af deres organiserede spionarbejde, vil forsøge at overbevise brugeren om, at det jo blot er for, at de kan levere mere relevante annoncer til dig.

Det ER en stor nyhed, og Apple-boss Tim Cook er i øjeblikket på presse-tour, hvor hans hovedformål er, at kommunikere, hvorfor Apple gør det:

- Princippet er, at den enkelte skal have kontrol over, om de spores eller ej, hvem der har deres data. Så simpelt er det, siger Tim Cook i et af de mange interviews og fortsætter:

- App Tracking Transparency, og hvad det forsøger at komme til livs, er virksomheder der udnytter, at de kan spore dig på tværs af apps fra andre virksomheder og derfor sammensætter en hel profil af, hvad du tænker, hvad du laver, og overvåger dig på tværs af nettet 24/7.

Jeg ved ikke med dig, men fra mit bord er fravalget af den form for tracking en total no brainer. I virkeligheden er det chokerende, at det ikke for længst er forbudt.

You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.