Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Techliv i et Coronaliv

Hvordan dækker vi bedst tech i en tid med få vigtige technyheder?

Techliv i et Coronaliv

God torsdag,

Denne udgave af Techliv er meta med meta på, og nyhedsbrevet er helt vendt på hovedet. Det er indledningen der fylder mest, og de korte historier der kommer som en krølle på halen. Så er I advaret.

Det handler mere specifikt om at dække techstof i en Coronatid - sådan set med mine briller her fra hjemmekontoret i den fjernarbejdende redaktion (på i alt 2 personer).

<meta>

Da Techliv blev launchet for små to måneder siden, så verden noget anderledes ud. Og techverdenen var naturligvis også et helt andet sted at være i dengang. (Kan I huske det?)

Techlivs mission var og er at filtrere nyhedsstrømmen, finde og fortælle om de vigtigste historier, og supplere med kontekst og analyse.
Og vi har fra starten set kuratering som en af vores centrale opgaver - altså en forhåbentlig kvalificeret udvælgelse af stof til læserne, præsenteret med personlighed og perspektiv.

Men som sagt er verden i dag ikke den samme som verden for en måned siden. Jeg vil absolut ikke kaste mig ud i en famlende analyse af de grundlæggende samfundsmæssige, økonomiske eller kulturelle omvæltninger, men selv hvis vi “bare” ser på teknologiens verden og på techmedierne er det åbenlyst, at intet er som det var.

Helt lavpraktisk i Techliv-regi betyder det også, at vores opgave - at kuratere og perspektivere dagens vigtigste nyheder fra techland - er blevet…lad os sige udfordret.

Kuratering eller jagt?
Før skulle vi trawle igennem dusinvis af nyhedsfeeds med tusindvis af store og små artikler eller gå på jagt i sociale medier, og så udvælge de bedste, sjoveste, vigtigste eller mest fascinerende historier.

Men det handler i disse dage og uger ikke så meget om at filtrere i information-tsunamien - snarere om at finde de små nyheds-kilder og vurdere om der overhovedet ER nogle vigtige, interessante eller glemte historier, vi kan skrive om. I hvert fald hvis det ikke skal være Corona-stof det hele…

Det er klart, at det er en del Corona-relaterede historier, der har masser af teknologi i sig, og vi har også allerede skrevet en del om både mobiltracking, videomøder, forsyningskæder og meget andet, der er superrelevant at fortælle om her i Techliv. Men der er, som Nic skrev til mig i går, langt mellem nyhedssnapsene.

Der er også rigtig, rigtig mange historier i de traditionelle techmedier i ind- og udland, der kører i tomgang. Små historier, der før kun havde været små blip på radaren, bliver samlet op, skrevet om og delt allevegne. Og frustrerede journalister og redaktører vrider nu på 3-4 uge kollektivt deres hjerner for at finde nye takes på hjemmearbejde, streamingtjenester med nedsat billedkvalitet, “apps der får dig til at glemme viruskatastrofen” og så videre.

Corona-tech er mainstream
Samtidig bliver stort set enhver techhistorie, der på en eller anden måde handler om Corona, også samlet op i mere traditionelle nyhedsmedier, som - selvfølgelig - også er gået i selvsving og jagter nyt stof og nye vinkler på stort set den eneste historie, der er væsentlig i disse uger.

Det gør det også svært at bidrage med noget særligt og unikt på Corona-tech-historierne her i Techliv, selvom Nic (synes jeg, helt objektivt!) har skrevet nogle superfine perspektiveringer af historier, der måske er blevet noget mere overfladisk dækket i mainstream-medier.

Ikke desto mindre foregår der jo ting derude, som ikke har noget direkte at gøre med viruskrisen - og dem prøver vi så at finde frem til jer.

Vi kunne derfor rigtig godt tænke os at høre fra jer, om Techliv giver mening i disse dage, om vi rammer indbakken for ofte, og også rigtig gerne forslag til hvad I kunne tænke jer mere ellere mindre af? Alle forslag, tanker og idéer er meget velkomne!

Læser du dette i din indbakke, trykker du bare reply på denne mail, og fyrer den af. Ellers så send en mail til  [email protected]

Som en sidste meta-ting, så tillader vi os at holde påskeferie i næste uge.

</meta>

Og nu til dagens korte nyheder :-)

Tak fordi du læser med,
Anders


1.  Ny videotjeneste med småbidder klar til lancering

Er der plads til endnu en streaming-tjeneste - som oven i købet “kun” har videobidder på max 10 minutter?

Det finder vi ud af på mandag den 6. april, når Quibi bliver lanceret - dog kun i USA i første omgang.

Ideen med Quibi (det står for ‘quickbites’, altså småbidder) er at lave videoer i kortformat til de mange situationer i hverdagen, hvor man ikke har tid til at se et helt afsnit af en almindelig tv-serie, for slet ikke at tale om en hel film.

Quibi har været under udvikling i noget tid, og har fået investeringer på 1.75 milliarder dollars (omkring 12 milliarder kroner).

De mange penge er i vid udstrækning blevet brugt til at producere store mængder indhold med nogle af underholdningsindustriens tunge drenge M/K - i håbet om at kunne konkurrere mod Netflix, Disney+ , HBO og ikke mindst YouTube.

Hvordan det kommer til at gå er svært at spå om, men mange stiller sig stærkt tvivlende overfor den grundlæggende idé - eller rettere: om den slags dyrt indhold kan spille i en verden med YouTube, TikTok og Instagram Stories?

Det hjælper næppe heller folkene bag Quibi, at mange i disse Coronatider ikke længere befinder sig i daglige pendler-situationer, hvor den slags kortformater måske vil gøre sig bedst.

Men vi følger med her fra sidelinjen, og skal selvfølgelig nok fortælle mere om hvordan det går - ikke mindst hvis Quibi overlever så længe at de også begynder at ekspandere til Europa.

Cnet har et godt overblik med alle detaljerne om shows, skuespillere, priser -  og forretningen.


2. Ægte password-manager i iOS?

Det er heldigvis nok de færreste derude, som stadig tror at de kan slippe afsted med at bruge ‘123456’ eller ‘password’ som kodeord til deres computere og tjenester.

Men hvis alle éns kodeord skal være 25 karakterer med en crazy blanding af bogstaver, tegn og tal (eller snedige kombinationer af ord og sætninger), så kommer hukommelsen hurtigt på overarbejde.

Derfor er det godt, at Apple ifølge techmediet 9to5mac arbejder på at udvikle en ægte password-manager til den kommende version af iOS.

En password-manager kan gøre det nemmere at skabe og holde styr på de lange, avancerede kodeord man helst skal bruge, hvis man vil beskytte sine apps, tjenester og data.

iOS og macOS deler allerede den såkaldte Keychain, men den er temmelig begrænset i funktionalitet sammenlignet med dedikerede apps som fx 1password, LastPass eller Dashlane.

9to5 har dog altså gravet dybt i en tidlig version af iOS 14-koden, og fundet tegn på at Keychain skal udvikles med nye funktioner.

Det kan naturligvis blive en udfordring for de eksisterende apps, men lad os nu se om Apples nye password-tjeneste kan tage kampen op - og om den nye “nøglering” overhovedet bliver lanceret…


3. Certificering af e-skrot

TCO er en uafhængig organisation, der laver it-certificeringer med fokus på bæredygtighed, genanvendelse og energi-effektivitet. De har netop lanceret en ny certificering med fokus på e-skrot, “E-waste Compensated.”

Hvert år bliver kolossale mængder computere, mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr smidt på lossepladsen, og det er naturligvis en kæmpe belastning af miljøet og en ekstremt dårlig udnyttelse af begrænsede ressourcer. Det vil TCO altså nu forsøge at gøre noget ved med “E-waste Compensated.”

Ordningen skal garantere, at hvis en forbruger køber et certificeret produkt af et godkendt firma - i første omgang en mobil, en tablet eller en bærbar computer - så sørger firmaet for, at en tilsvarende mængde elektronikaffald indsamlet og genanvendt i et land, der ikke i forvejen har en relevant ordning.


Helt uden smittebærende chauffør: Kan Coronakrisen give selvkørende biler og andre autonome køretøjer et nyt boost?

It took a coronavirus outbreak for self-driving cars to become more appealing
Suddenly, driverless cars sound better than ever.

Kode til fremtiden: GitHub (der nu ejes af Microsoft) har siden sidste år arbejdet på et projekt, hvor de vil lagre open source-kode til fremtiden - gemt i en særlig boks inde i et bjerg på Svalbard.

GitHub Archive Program
The GitHub Archive Program will safely story every public GitHub repo for 1,000 years in the Arctic World Archive in Svalbard, Norway.

DeepMind på nye eventyr: Det Google-ejede AI-firma har lavet endnu et computerspillende system - og “Agent57” sparker røv i gamle Atari-spil.

Agent57: Outperforming the Human Atari Benchmark
Agent57: Outperforming the Human Atari Benchmark
You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.