Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

CO2-neutral i 2030: Apple følger i Microsofts fodspor

Ny robot skal hjælpe med at genbruge materialer fra gamle iPhones.

CO2-neutral i 2030: Apple følger i Microsofts fodspor

1. Apple vil være CO2-neutrale i 2030

I det forgangne års tid har både Microsoft, Amazon og Google løftet sløret for deres planer om at nedbringe sit CO2-aftryk. Nu følger Apple så trop.

Firmaet har offentliggjort sine klimamål for de næste ti år, heriblandt at firmaet vil være fuldstændigt CO2-neutralt i 2030.

Målet inkluderer alle led af produktionskæden, og dermed også alle underleverandører.

Apple oplyser, at de planlægger at reducere emissionerne med 75 procent over de næste ti år, mens de sidste 25 procent skal komme fra løsninger der fjerner CO2 — såsom at genetablere skove.

Samtidig opgraderer Apple genanvendelsen af materialer fra brugte produkter, blandt andet ved hjælp fra en ny robot, de kalder “Dave”, som kan separere stål og grundstoffet wolfram (tungsten på engelsk) fra gamle iPhones, så materialerne kan genanvendes.

Apple når dog ikke op på siden af Microsoft, der sidste år offentliggjorde endnu mere ambitiøse klimamål.

Microsoft satser på at blive CO2-negative i 2030 — altså fjerne mere CO2, end firmaet udleder. I 2050 er Microsofts mål at have fjernet al den CO2, firmaet har udledt siden det blev stiftet i 1975.

Både Apple og Microsoft oplyser, at deres CO2-neutralitet også indeholder alle tjenesterejser, og den CO2 der udledes, når medarbejderne kører til og fra arbejde.

Amazons klimamål er lidt mindre ambitiøse med et mål om at blive CO2-neutrale i 2040.

Googles mål er lidt mere uklare, men firmaet foretog sidste år blandt andet en kæmpe investering i vedvarende energi i mange lande — heriblandt fem solcelleparker i Danmark med en samlet kapacitet på 160 MW.

Det lyder jo på papiret alt sammen ganske fint, hvis firmaerne rent faktisk kan levere.


2. Spotify kaster sig over video-podcasts

Spotify har for længst opgivet blot at være en musikstreamingtjeneste. Senest har svenskerne i særdeleshed kastet sin kærlighed (og sine penge) efter podcast.

Næste skridt på den rejse hedder video-podcasts.

I første omgang vil der dog kun være tale om et lille udvalg af podcasts, som man kan se i stedet for at lytte til. Og det er kun udvalgte podcastere, der får lov til at uploade levende billeder.

Det nyeste træk skal naturligvis ses i sammenhæng med Spotifys kontrakt med podcast-fænomenet Joe Rogan, som de indgik tilbage i maj.

Rogan har indtil nu også udgivet sin podcast på YouTube, og det er altså det feed, der nu skal rykkes over til Spotify.

Løsningen er designet, så video synkroniserer med audio, så hvis du midt i en video skifter til en anden app, vil lyden fortsætte i baggrunden.


3. Facebook vil undersøge, om deres algoritmer forskelsbehandler minoriteter

Facebook har besluttet at nedsætte flere såkaldte equity teams, der skal undersøge, om algoritmerne på Facebook og Instagram forskelsbehandler brugere på baggrund af hudfarve og etnicitet.

Beslutningen sker i kølvandet på den seneste tids raceuroligheder i USA og den tilhørende debat om forskelsbehandling, som også har fundet vej til langt de fleste techfirmaer.

Som vi tidligere har skrevet detaljeret om, så er et af de store problemer ved “kunstig intelligens”, at algoritmer ofte forskelsbehandler folk afhængig af hudfarve, køn og alder.

Facebook går ikke i detaljer med, hvilke processer de nedsatte udvalg særligt skal kigge på. Men firmaets sociale medieplatforme er som bekendt stort set udelukkende baseret på algoritmer, lige fra hvilket opslag der bliver delt med hvem (og hvor meget), til at identificere indhold der overtræder firmaets retningslinjer.


4. Bitcoin-børser satte en kæp i hjulet på Twitter-hackere

Vi slutter med en lille opfølger på Twitter-hacket.

For personerne, der stod bag, kunne potentielt have indkasseret en hel del mere end de cirka 100.000 dollar, som (alt for) godtroende brugere overførte, i håbet om, at få deres penge fordoblet.

Flere bitcoinbørser blokerede nemlig ganske hurtigt den bitcoin-adresse, som hackerne forsøgt at få folk til at overføre penge til.

Coinbase — som med 35 millioner brugere er en af de mest prominente — oplyser til mediet Forbes, at de blokerede overførsler fra 1.100 brugere, der tilsammen ville have overført 280.000 dollar til hackerne.

Faktisk var det advarsels-beskeder fra to andre kryptovaluta-børser, Gemini og Binance, der fik Coinbase til at reagere. Advarsler der naturligvis blev publiceret på… Twitter.


LINKS TIL LÆSEHESTE

Soundcloud-stiftere lancerer “Spotify for elektriske cykler”: 59 euro om måneden (ca. 450 kroner) inkluderer en high-end elcykel, fri service og en ny cykel leveret øjeblikkeligt, hvis din nuværende bliver stjålet.

I første omgang lanceres Dance, som tjenesten hedder, kun i Berlin.

SoundCloud’s founders are launching an e-bike subscription service
Dance will be focused on subscription-based ownership. The company won’t be flooding cities with dockless bikes, though. Still, the company’s two-wheelers will need to be robust. The company is reportedly working on a fancier ride, though. It’s a good time to be launching an e-bike company.

Smugkig på Microsoft Offices kommende design: Langt renere og mindre farvelade.

Microsoft teases its future Office UI
Microsoft is revealing the future of its Office UI. The software maker is replacing the ribbon that was originally introduced in Office 2007 with a toolbar that can be undocked and has contextual commands.

Bag om NASA's selvkørende Mars-bil

How NASA Built a Self-Driving Car for Its Next Mars Mission
It’s hard enough to get an autonomous vehicle to work on Earth. It’s even harder on another planet.

Computational photopgraphy: Manden bag Google-telefonens imponerende kamera skal udvikle kamera-app for Adobe.

Adobe hires ex-Pixel camera lead Marc Levoy - 9to5Google
Earlier this year, Google lost the Pixel’s chief camera engineer amid criticism about the Pixel 4. Marc Levoy has now landed at Adobe...
You've successfully subscribed to Techliv
Perfekt! Hvis du vil have adgang til alt indhold på Techliv, skal du vælge et abonnement.
Velkommen tilbage! Du er nu logget ind på din konto.
Velkommen! Din konto er nu fuldt aktiveret, og du har adgang til alt indhold.