WhatsApp udskyder omstridt opdatering efter brugerflugt
Brugerne strømmer blandt andet til Signal, der i weekenden gik ned som et resultat af den voldsomme brugertilgang.
1. WhatsApp udskyder nye vilkår efter brugerflugt
Som vi skrev i sidste uge, fik en opdatering af WhatsApps brugervilkår millioner af mennesker til at sige farvel og tak, og skifte beskedapp. Særligt er de vandret til Signal og Telegram.
WhatsApp har derfor nu besluttet at udskyde introduktionen af de nye brugervilkår fra 8 februar til 15 maj i et forsøg på at dæmme op for brugerflugten.
Det Facebook-ejede firma havde i meget direkte termer oplyst brugerne om, at de skulle slette deres konto, hvis de ikke ville acceptere de opdaterede terms and conditions.
Det skal man altså ikke sige to gange, når der er gode alternativer derude.
Mens Telegram i sidste uge passerede 500 millioner brugere, så er Signal ikke lige så åbenmundede om, hvor mange brugere de er oppe på.
Dog oplyser Signal, at deres app nu er installeret mere end 50 millioner gange på Android-devices.
Det er dog ikke uden omkostninger, når man vokser så hurtigt som Signal har gjort.
I fredags oplevede flere brugere, at de ikke kunne sende beskeder, fordi Signals servere var overbelastede af de mange nytilkomne brugere. Lørdag kom Signal dog op at køre normalt igen.
2. Samsungs nyeste flagskibstelefon mister skærmsignatur — og forsøger at skjule kamerabump
Samsungs svar på iPhone er deres Galaxy S-serie.
Nyeste skud på stammen blev præsenteret i slutningen af sidste uge og hedder Galaxy S21, S21+ og S21 Ultra.
Mens nye telefoner efterhånden er lige så spændende som januar-vejret i Danmark, så er der dog et par ting vi lige vil nævne.
Priserne er faldet en smule sammenlignet med sidste års S20, og de rundede signatur-skærmkanter er (derfor) elimineret.
Men den måske største visuelle forskel er kamerabumpet på bagsiden.
I takt med at telefonernes kameraer er blevet bedre og bedre, stikker kamera-bumpet bagpå længere og længere ud.
Samsung har derfor denne gang forsøgt at integrere kameraet mere naturligt ved at lade metallet fra kanten af telefonen fortsætte om på bagsiden, hvor det nærmest smyger sig rundt om kameramodulet.
Grimt eller pænt? Vurder selv.
Desuden er sydkoreanerne nu fulgt i Apples fodspor ved ikke at inkludere en oplader eller høretelefoner i æsken.
Argumentet er ligeledes det samme som Apples: Det skyldes ene og alene miljømæssige årsager, og har bestemt intet at gøre med at firmaerne sparer penge 🤞
3. Medie: Apple på vej med podcast-abonnementstjeneste
Apple ser langt om længe ud til at være på vej med en podcast-abonnementsservice. Det skriver det troværdige medie The Information (bag betalingsmur), som citerer “kilder der har kendskab til sagen”.
Det vides dog ikke, om planen er at lancere en service med såkaldte originals (altså podcasts, der udelukkende kan lyttes hos Apple), eller om det nærmere drejer sig om at gøre det nemt for podcastere at benytte en betalingsmodel — i stil med appudviklere der sælger apps i App Store.
Det er dog helt sikkert, at podcasting for alvor er blevet en kampplads for de store techfirmaer.
Spotify har investeret milliarder af dollars i at blive førende på dette område, mens Amazon netop har købt podcastfirmaet Wondery for 300 millioner dollars.
Også i Danmark begynder podcast at blive større og større business. For nylig har Podimo hentet “hele Danmarks” Mads Steffensen indenfor, hvilket med sikkerhed ikke har været billigt.
Apple begyndte at understøtte podcast i iTunes i 2005 og firmaets Podcast-app har traditionelt været den mest brugte til at lytte podcast.
Helt nye tal fra Statista viser dog, at Spotify har vippet Apple af pinden i USA i 2020. Også Google Podcasts vokser hurtigt.
Apple har indtil nu aldrig forsøgt at gøre podcast til en forretning.
4. Interaktivt kort over Capitol med link til Parler-videoer nu tilgængeligt for alle
Hvis du er nysgerrig på, hvad der præcist skete i Kongressen i forrige uge, så kan du nu sætte popcorn over, læne dig tilbage, og se mange af de videoer som vrede Trump-supportere var dumme nok til at lægge ud på det nu lukkede sociale medie Parler.
En udvikler, der går under navnet Patr10tic, har designet et interaktivt kort som alle kan tilgå, hvor videoerne kan vælges direkte på kortet ud fra deres GPS-koordinater.
Kortet er baseret på det stort set fuldstændige arkiv af Parler-data (inklusive slettede beskeder og videoer), som sikkerhedseksperten @donk_enby i sidste uge lykkedes med at hente, inden Amazon slukkede for Parlers servere.
Til Vice forklarer Patr10tic, hvor simpelt det har været at lave kortet.
- Jeg havde ikke brug for terabyte efter terabyte af videoer, kun dem fra The Capitol, så jeg sorterede gennem GPS-koordinaterne og fik video-id'erne til netop disse filer.
Jeg sad og klikkede lidt rundt i videoerne og faldt blandt andet over en video, hvor en kvinde fjerner sin maske fra ansigtet og siger til kameraet “it’s amazing” (altså om at de er trængt ind i Kongressen).
Herefter svarer manden, der filmer, og som tydeligvis er der sammen med kvinden, at hun skal putte sin maske på. “I dont wan’t anybody to see you”, siger han.
Men det er jo rimelig dumt, når han så efterfølgende uploader videoen til Parler.
Nu er videoen så lagt ud på YouTube, sammen med alle de andre Parler-videoer fra Kongressen du kan underholde dig med — og som politiet kan bruge i sit opklaringsarbejde.
5. Hello World: Parler er tilbage online med billedet af et timeglas
Selvom flere af Parlers mest aktive brugere formentlig ikke kommer til at bruge det sociale medie det næste stykke tid (medmindre de har mobiltelefoner i de amerikanske fængsler), så kæmper det omstridte sociale medie for at komme online igen.
Foreløbigt er det lykkedes for Parler at finde hosting et andet sted end hos Amazon. Således kan der nu på deres hjemmeside ses en kort “Hello World” besked fra firmaets direktør John Matze og et billede af et timeglas.
Matze har efterfølgende sagt til Fox News, at han forventer, at de vil være fuldt oppe at køre i slutningen af måneden.
I så fald må man håbe for brugerne, at Parler denne gang er kodet en smule bedre end det var tilfældet sidst, så de i det mindste kan slette deres beskeder, uden at de ligger offentligt tilgængeligt.
LINKS TIL LÆSEHESTE
Affyret fra en Boeing 747: Virgin sender satellitter i kredsløb om Jorden
Kan Apple Watch detektere Corona-virus, før man får symptomer?
Wikipedia fylder 20 år: DR har snakket med en af de danske Wikipedianere
Facebook: Brugere kan ikke oprette events i nærheden af Det Hvide Hus, når Biden indsættes.
... Og firmaer kan ikke reklamere for pistolhylstre og militærudstyr indtil Biden er blevet taget i ed(!)
Analysefirma: Misinformation om valgsvindel faldt drastisk efter Trump og hans støtters udelukkelse fra sociale medier
Følg Techliv — og del med dem du kender...
Del gerne dette nyhedsbrev med folk du kender.
Følg os på sociale medier:
Techliv på Twitter og Facebook | Nicolai på Twitter | Anders på Twitter